-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Masa cukrowa do koronek 1 op (250 gr)
Masa cukrowa do koronek w proszku - 250 gr do rozrobienia z wodą (można dodać barwnik by uzyskać koronkę kolorową najczęściej jednak robi się koronkę białą) otrzymaną masę nanosimy na matę silikonowa do koronek.
Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Dostępność | 3 opakowanie |
Sposób użycia:
Masa cukrowa Pavoni
Wsypać masę do naczynia(100gr) i dodać 80 gr wody o temp 40-45 stopni Celsjusza,następnie miksujemy na średnich obrotach przez około 2 minuty do uzyskania kremowej konsystencji.Masę nanosimy elastyczną skrobką na matę silikonową wypełniając rowki wzoru i tak aby była tylko w nich.Pozostawiamy do wyschnięcia w temperaturze pokojowej na około 3 godz (można w piekarniku 12 min w 80 st lub 6 min w 120 st) Oddzielamy matę od wzoru i mamy gotowa koronkę.
Uwaga w przypadku masy cukrowej Madam Loulou - receptura podana na opakowaniu - w zasadzie różnice prawie żadne ale dla niektórych prawie znaczy wiele. To tak jak z kolorami - facet widzi szary a kobieta - złamany beż