• Masa cukrowa do koronek 1 op (250 gr)

Symbol: S-087

Masa cukrowa do koronek w proszku - 250 gr do rozrobienia z wodą (można dodać barwnik by uzyskać koronkę kolorową najczęściej jednak robi się koronkę białą) otrzymaną masę nanosimy na matę silikonowa do koronek.

60.09
opakowanie Do przechowalni
Wysyłka w ciągu natychmiast
Dostępność 3 opakowanie

Sposób użycia:
Masa cukrowa  Pavoni
Wsypać masę do naczynia(100gr) i dodać 80 gr wody o temp 40-45 stopni Celsjusza,następnie miksujemy na średnich obrotach przez około 2 minuty do uzyskania kremowej konsystencji.Masę nanosimy elastyczną skrobką na matę silikonową  wypełniając rowki wzoru i tak aby była tylko w nich.Pozostawiamy do wyschnięcia w temperaturze pokojowej  na około 3 godz (można w piekarniku 12 min w 80 st lub 6 min w 120 st) Oddzielamy matę od wzoru i mamy gotowa koronkę.

Uwaga w przypadku  masy cukrowej Madam Loulou - receptura podana na opakowaniu - w zasadzie różnice prawie żadne ale dla niektórych prawie znaczy wiele. To tak jak z kolorami - facet widzi szary a kobieta - złamany beż

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie