• Agar - 1 op - 100 gr

Symbol: S-162

To produkt silnie wiażący pochodzenia roślinnego - wyciąg z alg morskich -mający wiele zestosowań - przeznaczony także dla osób które nie mogą spożywać produktów tego rodzaju pochodzenia zwierzęcego ( np .żelatyna)

9.13
opakowanie Do przechowalni
Wysyłka w ciągu natychmiast
Dostępność 25 opakowanie

Produkt silnie wiążący stosowany w produkcji cukierniczej do wszelkiego rodzaju pianek - typu ptasie mleczko można także go stosować zamiast żelatyny Ważną cechą agaru jest to, iż po zastygnieciu można go ponownie podgrzewać . Agar należy rozpuścić w wodzie dokładnie !!  -rozpuszcze sie w temperaturze około 85-95 stopni Celsjusza  ,w temperaturze 32do 35  stopni zaczyna już "ściągać" zatem wiemy jak rozpuszczać i wiemy kiedy zacznie nam stabilizować produkt który akurat wykonujemy ( już temperatura pokojowa wystarcza nie musimy produktu schładzać no i nie musimy się obawiać że w temperaturze pokojowej cos nam "popłynie")  Agar ma równiez zastosowanie w różnego rodzaju dietach gdyż jest to produkt pochodzenia roslinnego - wyciąg z alg morskich . Jeśli chcecie coś wiecej dowiedzieć sie o Agarze i jak go stosować poszperajcie nieco w internecie - tam także sie dowiecie:)))

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie