-
Agar - 1 op - 100 gr
To produkt silnie wiażący pochodzenia roślinnego - wyciąg z alg morskich -mający wiele zestosowań - przeznaczony także dla osób które nie mogą spożywać produktów tego rodzaju pochodzenia zwierzęcego ( np .żelatyna)
Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Dostępność | 24 opakowanie |
Kod kreskowy | |
EAN |
Produkt silnie wiążący stosowany w produkcji cukierniczej do wszelkiego rodzaju pianek - typu ptasie mleczko można także go stosować zamiast żelatyny Ważną cechą agaru jest to, iż po zastygnieciu można go ponownie podgrzewać . Agar należy rozpuścić w wodzie dokładnie !! -rozpuszcze sie w temperaturze około 85-95 stopni Celsjusza ,w temperaturze 32do 35 stopni zaczyna już "ściągać" zatem wiemy jak rozpuszczać i wiemy kiedy zacznie nam stabilizować produkt który akurat wykonujemy ( już temperatura pokojowa wystarcza nie musimy produktu schładzać no i nie musimy się obawiać że w temperaturze pokojowej cos nam "popłynie") Agar ma równiez zastosowanie w różnego rodzaju dietach gdyż jest to produkt pochodzenia roslinnego - wyciąg z alg morskich . Jeśli chcecie coś wiecej dowiedzieć sie o Agarze i jak go stosować poszperajcie nieco w internecie - tam także sie dowiecie:)))