-
Ciasto Beza - 500 g
Symbol:
S-188
Mieszanka do przygotowania puszystego i lekkiego ciasta bezowego - bardzo prosta w przygotowaniu
23.77
Ilość w opakowaniu | 1 opakowanie |
Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Dostępność | 21 opakowanie |
Kod kreskowy | |
EAN |
Mieszanka na bezę charakteryzuje się bardzo prostą recepturą
mieszanka beza -300 g
woda - 1000 g
cukier 1800-2000 g
mieszankę połączyć z wodą i ubić na szybkich obrotach - stopniowo dosypując cukier
Ubitą pianę formujemy dowolnie np w gwiazdki,korpusy lub blaty do tortów bezowych
Gotowe korpusy odstawiamy na 30 min -( suszenie wstępne) po leżakowaniu suszymy w piecu.
Temp suszenia 90-100 stopni Celsjusza
czas suszenia- zalezy od wielkości korpusów
Masa doskonale łączy sie z nośnikami smakowymi oraz barwnikami spożywczymi