• Ciasto Beza - 500 g

Symbol: S-188

Mieszanka do przygotowania puszystego i lekkiego ciasta bezowego - bardzo prosta w przygotowaniu

23.77
opakowanie Do przechowalni
Ilość w opakowaniu 1 opakowanie
Wysyłka w ciągu natychmiast
Dostępność 21 opakowanie

Mieszanka na bezę charakteryzuje się bardzo prostą recepturą

 mieszanka beza  -300 g

woda                 - 1000 g

cukier               1800-2000 g

mieszankę połączyć z wodą i ubić na szybkich obrotach - stopniowo dosypując cukier

Ubitą pianę formujemy dowolnie np w gwiazdki,korpusy lub blaty do tortów bezowych

Gotowe korpusy odstawiamy na 30 min -( suszenie wstępne) po leżakowaniu suszymy w piecu.

Temp suszenia 90-100 stopni Celsjusza

czas suszenia- zalezy od wielkości korpusów 

Masa doskonale łączy sie z nośnikami smakowymi oraz barwnikami spożywczymi

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie