• Krem Patissiere do ciast deserowych - 1 kg

Symbol: S-183

Krem Patissiere doskonały krem o gładkiej smarownej strukturze do ciast deserowych,przekładanych i nadziewanych

18.92
szt. Do przechowalni
Ilość w opakowaniu 1 szt.
Wysyłka w ciągu natychmiast
Dostępność 13 szt.

Krem Patissiere  to doskonały krem o gładkiej smarownej strukturze - stosowany na zimno ,mający zastosowanie do przekładania,wypełniania i nadziewania ( np pączki ,omlety,rolady itp) wykonany z pełnotłustego mleka,stabilna konsystencja pozwala na precyzyjne krojenia po schłodzeniu ( nie gwarantuję tego jeśli nóż jest z demobilu lub tępy jak siekierka do rąbania cukru.)

Receptura podstawowa

Krem Patissiere    350-400 gr

zimna woda             1000 gr

Wszystkie składniki wymieszać używając gęstego mieszadła na średnim biegu miksera przez około 3 minuty.

można dodać nieco śmietany 30% -  palce lizać!

Polecam do nadziewania pączków - można dodać nieco prądu - ale wtedy nie zalecam konsumpcji  kierowcom!!

Warto spróbować zrobić po zrobieniu kremu mały mezalians z bitą śmietaną ( mieszać rózgą) - ale jak to mówią - jeden woli ogórki a drugi ogrodnika córki :)

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie