-
Krem Patissiere do ciast deserowych - 1 kg
Krem Patissiere doskonały krem o gładkiej smarownej strukturze do ciast deserowych,przekładanych i nadziewanych
Ilość w opakowaniu | 1 szt. |
Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Dostępność | 13 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN |
Krem Patissiere to doskonały krem o gładkiej smarownej strukturze - stosowany na zimno ,mający zastosowanie do przekładania,wypełniania i nadziewania ( np pączki ,omlety,rolady itp) wykonany z pełnotłustego mleka,stabilna konsystencja pozwala na precyzyjne krojenia po schłodzeniu ( nie gwarantuję tego jeśli nóż jest z demobilu lub tępy jak siekierka do rąbania cukru.)
Receptura podstawowa
Krem Patissiere 350-400 gr
zimna woda 1000 gr
Wszystkie składniki wymieszać używając gęstego mieszadła na średnim biegu miksera przez około 3 minuty.
można dodać nieco śmietany 30% - palce lizać!
Polecam do nadziewania pączków - można dodać nieco prądu - ale wtedy nie zalecam konsumpcji kierowcom!!
Warto spróbować zrobić po zrobieniu kremu mały mezalians z bitą śmietaną ( mieszać rózgą) - ale jak to mówią - jeden woli ogórki a drugi ogrodnika córki :)