- 
      Koszyk jest pusty
- 
      x
 
						
						- 
      Koszyk jest pusty
- 
      x
- 
              Krem Patissiere do ciast deserowych - 1 kg
 
                 
               
                 
              Krem Patissiere doskonały krem o gładkiej smarownej strukturze do ciast deserowych,przekładanych i nadziewanych
| Wpisz swój e-mail | 
| Ilość w opakowaniu | 1 szt. | 
| Wysyłka w ciągu | natychmiast | 
| Dostępność |  | 
| Kod kreskowy | |
| EAN | 
Krem Patissiere to doskonały krem o gładkiej smarownej strukturze - stosowany na zimno ,mający zastosowanie do przekładania,wypełniania i nadziewania ( np pączki ,omlety,rolady itp) wykonany z pełnotłustego mleka,stabilna konsystencja pozwala na precyzyjne krojenia po schłodzeniu ( nie gwarantuję tego jeśli nóż jest z demobilu lub tępy jak siekierka do rąbania cukru.)
Receptura podstawowa
Krem Patissiere 350-400 gr
zimna woda 1000 gr
Wszystkie składniki wymieszać używając gęstego mieszadła na średnim biegu miksera przez około 3 minuty.
można dodać nieco śmietany 30% - palce lizać!
Polecam do nadziewania pączków - można dodać nieco prądu - ale wtedy nie zalecam konsumpcji kierowcom!!
Warto spróbować zrobić po zrobieniu kremu mały mezalians z bitą śmietaną ( mieszać rózgą) - ale jak to mówią - jeden woli ogórki a drugi ogrodnika córki :)
 
        