-
Stabilizator do śmietany Alaska express - cytrynowa 200 g
Symbol:
S-199
Dodatek smakowo zagęszczający do produkcji tortów, ciast, rolad i deserów na bazie bitej śmietany
14.50
Ilość w opakowaniu | 1 opakowanie |
Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Dostępność | 3 opakowanie |
Alaska zawiera dość duże kawałki owoców liofilizowanych czarnej porzeczki które po obróbce z wodą nabrzmiewają i są dobrze widoczne .
Smak i wygląd w połączeniu z dobrym biszkoptem czy to na tort czy ciastka z bitą śmietaną galaretką czy też tzw bankietówek względnie rolad robią wrażenie.
Receptura podstawowa
200 g - alaska
250 g woda ( temp 20-25 st.)
1000 g bita śmietana bez cukru
Alaskę wymieszać z wodą. Ubitą śmietanę dodawać w dwóch fazach, mieszać rózgą cukierniczą ,pozostawić na chwilę do ściągnięcia
Można zamrażać.
Dodatek smakowo zagęszczający do produkcji tortów, ciast, rolad i deserów na bazie bitej śmietany