• Stabilizator do śmietany Eden czekoladowy 200 gr

Symbol: S-015/200

Stabilizator w proszku do bitej śmietany  o smaku czekoladowym

13.21
opakowanie Do przechowalni
Ilość w opakowaniu 1 opakowanie
Wysyłka w ciągu natychmiast
Dostępność 4 opakowanie

Stosowany do stabilizowania ubitej śmietany zamiast żelatyny.można dodać owoców wedle własnego uznania bilansując zawartość wody,lub płatki czekoladowe

dawka: na 1000g ubitej śmietany 250ml wody (temp 20 st.C ) i 200 g stabilizatora.

Sposób przyrządzania :

1 schłodzoną śmietanę (30% min) ubić bez   

cukru

2 odważoną ilość edenu wsypać do wody i   

dokładnie wymieszać

3 połączyć ze śmietaną dokładnie mieszając.



Do mieszania najlepiej użyć rózgi cukierniczej , i co ważne najpierw ubić śmietanę gdyż stabilizator po wymieszaniu z wodą zaczyna  stopniowo gęstnieć i jeśli nie mamy jeszcze ubitej śmietany - może być kłopot.Ciastka ze śmietaną stabilizowaną Edenami możemy zamrażać .Data ważności  podane na etykiecie produktu

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie