- 
      Koszyk jest pusty
- 
      x
 
						
						- 
      Koszyk jest pusty
- 
      x
- 
              Stabilizator do śmietany Eden naturalny- 200 gr
 
                 
              Stabilizator w proszku do bitej śmietany o smaku naturalnym Doskonale zastępuje żelatynę częstokroć na opakowaniu żelatyny nie jest podana siła wiązania a ma ona rozpiętość od 140 do 270 bloom Eden naturalny jest bez smaku i można go dowolnie komponować
| Wpisz swój e-mail | 
| Ilość w opakowaniu | 1 opakowanie | 
| Wysyłka w ciągu | natychmiast | 
| Dostępność |  | 
Stosowany do stabilizowania ubitej śmietany zamiast żelatyny.można dodać owoców wedle własnego uznania bilansując zawartość wody. 
dawka: na 1000 g ubitej śmietany 250ml wody (temp 20 st.C ) i 200 g stabilizatora. 
Sposób przyrządzania : 
1 schłodzoną śmietanę (30% min) ubić bez    
cukru 
2 odważoną ilośc edenu wsypać do wody i    
dokładnie wymieszać 
3 połączyć ze smietaną dokładnie mieszając. 
Do mieszania najlepiej użyć rózgi cukierniczej , i co ważne najpierw ubić śmietanę gdyż stabilizator po wymieszaniu z wodą zaczyna  stopniowo gęstnieć i jeśli nie mamy jeszcze ubitej śmietany - może być kłopot.Ciastka ze smietaną stabilizowaną Edenami możemy zamrażać . Data ważności  podana na etykiecie produktu