-
Stabilizator do śmietany Eden wiśniowy 200 gr
Stabilizator w proszku do bitej śmietany o smaku wiśniowym
Ilość w opakowaniu | 1 opakowanie |
Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Dostępność | 2 opakowanie |
Stosowany do stabilizowania ubitej śmietany zamiast żelatyny. Można dodać owoców wedle własnego uznania bilansując zawartość wody,lub płatki czekoladowe
dawka: na 1000 g ubitej śmietany 250 ml wody (temp 20 st.C ) i 200 g stabilizatora.
Sposób przyrządzania :
1 schłodzoną śmietanę (30% min) ubić bez
cukru
2 odważoną ilość edenu wsypać do wody i
dokładnie wymieszać
3 połączyć ze śmietaną dokładnie mieszając.
Do mieszania najlepiej użyć rózgi cukierniczej , i co ważne najpierw ubić śmietanę gdyż stabilizator po wymieszaniu z wodą zaczyna stopniowo gęstnieć i jeśli nie mamy jeszcze ubitej śmietany - może być kłopot.Ciastka ze śmietaną stabilizowaną Edenami możemy zamrażać . Data ważności podane na etykiecie produktu