• Tutka- tylka 11 mm karbowana otwarta blacha 1 szt

Symbol: DS-134

Tylka - zwana także tutką ( zależnie od regionu) Stalowa  karbowana o średnicy 11 mm do wyciskania masy kremowej,bitej śmietany. masy budyniowej,itp.Tylka posiada zawiniętą krawędź która w worku powoduje klinowanie się tylki- ma to zalety i wady

Brak towaru
10.46
Wpisz swój e-mail
Ilość w opakowaniu 1 szt.
Wysyłka w ciągu natychmiast
Dostępność 0 szt.

Wkładana w worek do szprycowania płócienny impregnowany lub foliowy ( chropowaty z zewnątrz i z gładką powierzchnią wewnątrz worka) stanowi podstawowe narzędzie pracy każdego cukiernika.Działa tylko w zestawie z workiem do szprycowania :)oraz skrobką którą nakładamy do worka masę którą chcemy wyszprycować. Tylkę i wielkość worka zawsze dobieramy w zależności od tego

1 Ile masy jest do wyciśnięcia

2 Jaką ma konsystencję,gęstość i twardość

3 Jaki wzór chcemy uzyskać

4 czy to ma być dekorowanie produktu

5 czy to ma być porcjowanie produktu do dalszej obróbki ( np popularna beza,ciasto parzone na eklerki czy ptysie.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie