-
Tutka- tylka 11 mm karbowana otwarta blacha 1 szt
Tylka - zwana także tutką ( zależnie od regionu) Stalowa karbowana o średnicy 11 mm do wyciskania masy kremowej,bitej śmietany. masy budyniowej,itp.Tylka posiada zawiniętą krawędź która w worku powoduje klinowanie się tylki- ma to zalety i wady
Wpisz swój e-mail |
Ilość w opakowaniu | 1 szt. |
Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Dostępność | 0 szt. |
Wkładana w worek do szprycowania płócienny impregnowany lub foliowy ( chropowaty z zewnątrz i z gładką powierzchnią wewnątrz worka) stanowi podstawowe narzędzie pracy każdego cukiernika.Działa tylko w zestawie z workiem do szprycowania :)oraz skrobką którą nakładamy do worka masę którą chcemy wyszprycować. Tylkę i wielkość worka zawsze dobieramy w zależności od tego
1 Ile masy jest do wyciśnięcia
2 Jaką ma konsystencję,gęstość i twardość
3 Jaki wzór chcemy uzyskać
4 czy to ma być dekorowanie produktu
5 czy to ma być porcjowanie produktu do dalszej obróbki ( np popularna beza,ciasto parzone na eklerki czy ptysie.