- 
      Koszyk jest pusty
 - 
      x
 
						
						- 
      Koszyk jest pusty
 - 
      x
 
- 
              
Tutka- tylka 9 mm karbowana zamknięta - 1 szt.
 
                
              Tylka - zwana także tutką ( zależnie od regionu) Stalowa karbowana o średnicy 9 mm do wyciskania masy kremowej,bitej śmietany. masy budyniowej,itp.
| Ilość w opakowaniu | 1 szt. | 
| Wysyłka w ciągu | natychmiast | 
| Dostępność | 
            
                
                  
                
                 | 
        
Wkładana w worek do szprycowania płócienny impregnowany lub foliowy ( chropowaty z zewnątrz i z gładką powierzchnią wewnątrz worka) stanowi podstawowe narzędzie pracy każdego cukiernika.Działa tylko w zestawie z workiem do szprycowania :)oraz skrobką którą nakładamy do worka masę którą chcemy wyszprycować. Tylkę i wielkość worka zawsze dobieramy w zależności od tego 
1 Ile masy jest do wyciśnięcia 
2 Jaką ma konsystencję,gęstość i twardość 
3 Jaki wzór chcemy uzyskać 
4 czy to ma być dekorowanie produktu 
5 czy to ma być porcjowanie produktu do dalszej obróbki ( np popularna beza,ciasto parzone na eklerki czy ptysie.