• Żel do glazurowania 1 op ( 20 gr)

Symbol: S-041

Żel do nadawania połysku ciastom owocowym.owocom itp.przeźroczysty,nadający się do mrożenia odporny na działanie kwasów.Zapobiega obsychaniu owoców. Może być podgrzewany dowolną ilość razy.

6.15
opakowanie Do przechowalni
Wysyłka w ciągu natychmiast
Dostępność 8 opakowanie

Przepis podstawowy:

Glanz klar ( żel w proszku) - 20 gr

cukier                      - 250 gr

woda                        - 1000 gr

Żel wymieszać z cukrem(na sucho - cukier lepiej jak jest drobnoziarnisty)następnie dodać wodę ( zamiast wody może być sok owocowy,odciek z puszki z owocami lub kompot) Jeżeli sok jest b słodki trzeba dodać mniej cukru bo produkt końcowy może być za słodki.

Zagotować, gotować przez 1 minutę.Gotową ciepłą masę nanosić na tort,lub owoce,ciasto z owocqmi lub muffinki.Niewykorzystany żel po ostygnięciu chowamy do lodówki,lub zamrażarki ,gdy chcemy użyć go ponownie podgrzewamy i nanosimy na powierzchnię którą chcemy glazurować.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie